суббота, 15 сентября 2012 г.

Конспект уроку з інформатики.
2 клас, 7 урок


Тема. Робочий стіл. Поняття про програму. Запуск програми на виконання з Робочого стола. Вікно програми. Завершення роботи з програмою.
Мета: дати дітям уявлення про Робочий стіл, його можливості та використання; вивчити способи запуску та завершення програм; розвивати логічне й образне мислення, увагу, пам'ять; виховувати інтерес до предмета й нових інформаційних технологій.
Тип уроку: засвоєння нових знань, умінь, навичок.
Обладнання та наочність: інструкції з ТБ, комп’ютери, навчально-розвивальна програма  «Сходинки до інформатики. Компютерна азбука», 2 клас,  «Лісова галявина».
Хід уроку
І. Організаційний момент (1 хв)

ІІ. Актуалізація опорних знань (2 хв)
Діти, ви вже маєте певне уявлення про комп’ютер, його складові. Розгадайте загадки про комп’ютер та його складові.

ІІІ. Логічна розминка (10 хв)
Робота в робочих зошитах

ІV. Пояснення нового матеріалу (10 хв)
Під час роботи за комп’ютером ви дивитеся на екран монітора і бачите на ньому результати обчислень, текст привітання, героїв комп’ютерної гри. Сьогодні ми з вами будемо говорити про Робочий стіл.
Кожен з вас має своє робоче місце вдома, у школі ви сидите за партою, мама з татом на роботі також мають свої робочі місця. І якщо на робочому столі порядок, то людина працює із задоволенням. Зручно влаштоване робоче місце завжди на користь тому, хто працює, речі й папери знаходяться на своїх робочих місцях, немає нічого зайвого.
Екран комп’ютера влаштований подібним чином. Після увімкнення комп’ютер запускає програми-помічники. Вони виконують перевірку комп’ютера, а потім малюють на екрані Робочий стіл. Ми бачимо значки, за якими за якими ховаються електронні інструменти, - програми та документи, тексти, рисунки, музика, відео.
Кожна людина облаштовує своє робоче місце предметами й інструментами, які потрібні їй для роботи, розташовує їх так, щоб ними було зручно користуватися. Люди мають різні смаки, і в кожного Робочий стіл може виглядати по-різному: набір рисунків, що відображають предмети та інструменти комп’ютера, їх розташування на екрані. Як правило, на Робочому столі є... (Будь ласка, качайте повну версію конспекту в PDF.)

Комментариев нет:

Отправить комментарий