суббота, 15 сентября 2012 г.

Конспект уроку з інформатики.
2 клас, 5 урок


Тема. Складові комп’ютера: пристрої виведення (монітор, принтер).
Мета: закріпити знання про класифікацію ЕОМ; повторити склад комп’ютера та його основних частин; розвивати увагу, пам'ять, логічне мислення; формувати вміння робити висновки; продовжити навчання користування мишею, клавіатурою (клавішами введення даних).
Тип уроку: засвоєння та закріплення нових знань, умінь, навичок.
Обладнання та наочність: інструкції з ТБ, комп’ютери, презентація, навчально-розвивальна програма «Скарбничка», «Лабіринт».

Хід уроку
І. Організаційний момент (3 хв)


ІІ. Логічна розминка (10 хв)
Робота в робочих зошитах

ІІІ. Вивчення нового матеріалу (10 хв)
Щоб побачити результат роботи, використовують пристрій виведення інформації – монітор. Монітор комп’ютера – це пристрій для відображення інформації, що виводиться з комп’ютера. Монітор схожий на телевізор. Як монітор у принципі можна використовувати і побутовий телевізор. Людина отримує від нього декілька видів візуальної інформації: текстову, графічну, відео. Монітор так і називають – пристрій виведення.
Чіткість зображення та його деталізація забезпечуються роздільною здатністю екрана монітора – кількістю точок, які можуть бути відображені на ньому. Кожна точка являє собою невеликий прямокутник і називається пікселем. Зображення, яке виводиться на екран монітора, може бути або чорно-біле, або кольорове, залежно від типу монітора. В основному у наш час використовуються кольорові монітори.
Монітори можуть бути або електронно-променеві, або рідкокристалічні.
Звукові колонки – пристрій, за допомогою якого комп’ютер відтворює звук.
Пристрої, що забезпечують зчитування і/або записування даних на спеціальні носії даних – диски, називають дисководами.
Принтер – друкуючий пристрій, призначений для виведення текстових і графічних даних на папір чи плівку. Інформація друкується на папері по спеціальній команді, яку ти даєш комп’ютеру.
Принтери дають можливість друкувати в кольоровому та в чорно-білому зображенні.
Існує три основні типи... (Будь ласка, качайте повну версію конспекту в PDF.)

Комментариев нет:

Отправить комментарий